Samenwerking met Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven

Onder begeleiding van het Fonds Slachtofferhulp kunnen slachtoffers gebruik maken van de expertise van de adviseurs van de VEB.

De VEB wil de kans op het worden van slachtoffer van inbraak en overval beperken door te adviseren over en het realiseren van beveiligingsmaatregelen. Mocht het onverhoopt toch zover komen dat er slachtoffers zijn, dan kunnen zij onder bepaalde voorwaarden aankloppen bij het noodhulpfonds van het Fonds Slachtofferhulp. Door de geïntensiveerde samenwerking met de VEB, kunnen slachtoffers straks ook gebruik maken van de kennis en expertise van beveiligingsbedrijven. Slachtoffers die te maken hebben gekregen met bijvoorbeeld een inbraak, worden via het Fonds Slachtofferhulp door een inspecteur van de VEB kosteloos geadviseerd over een passende beveiligingsoplossing.

Carlo Contino, hoofd Beleid en Programma’s, Fonds Slachtofferhulp: “Dankzij deze samenwerking, kunnen we de slachtoffers adviseren hoe zij met preventieve maatregelen de kans op inbraken, kunnen verminderen”. Paul van der Velde, voorzitter VEB vult aan: “De hulp van het Fonds Slachtofferhulp is enorm belangrijk. Elke dag weer krijgen particulieren en bedrijven te maken met criminaliteit. De impact is groot; naast materiële schade raakt dit vaak personen ook emotioneel zeer diep. De werkzaamheden van Fonds Slachtofferhulp en de VEB zijn complementair aan elkaar.”

– Kijk eens op de website van de Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven.
– Lees ook eens de anti-inbraaktips van de expert.
– Het verhaal van Farah: ”Ik ben heel blij met de nieuwe sloten, ik voel me weer veilig in mijn huis”