Inger de Vries, initiatiefnemer status vermist
“Een officiële status vermist is noodzaak”
Er is nog relatief weinig bekend over de klachten bij achterblijvers na vermissingen, en welke hulp hen het beste kan helpen. Daarom onderzoeken we dit samen met Rijksuniversiteit Groningen. In de toekomst willen we een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerde therapeuten realiseren die hulp verlenen op een manier die bewezen effectief is. De lotgenotenvereniging Vereniging Achterblijvers na Vermissing verleent medewerking aan dit project.
Onderzoekster Lonneke Lenferink is in april 2014 gestart met haar driejarige promotieonderzoek ‘Leven met een vermissing’. Het onderzoek is gefinancierd… Lees verder »
Vanaf 2012 heeft het Fonds Slachtofferhulp de website SlachtofferWijzer.nl. Deze website biedt een overzicht van beschikbare… Lees verder »
Tijdens de dag van de vermisten ontmoeten achterblijvers elkaar en staan zij stil bij hun dierbaren die worden gemist. De… Lees verder »
Op dit moment zijn 1500 tot 2000 Nederlanders langer dan een jaar vermist
Inger de Vries strijdt voor een officiële status voor vermiste personen. Dat betekent dat een persoon naast levend of overleden, ook te boek kan staan als vermist. Dat maakt het voor achterblijvers makkelijker om praktische zaken te kunnen afhandelen tijdens een vermissing. Om dit onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen, zamelde Inger in drie maanden tijd 47.000 handtekeningen in.
50% van de achterblijvers heeft post traumatische stress klachten