Noodhulpfonds

Hulpverleners zetten zich voortdurend in voor slachtoffers van een misdrijf, ongeval of calamiteit. Het kan voorkomen dat situaties zich opstapelen, waardoor je cliënt het hoofd even niet meer boven water kan houden.

Een cliënt is door slachtofferschap bijvoorbeeld in financiële problemen gekomen of verkeert in een noodsituatie. Het slachtoffer wordt niet, onvoldoende of niet op tijd geholpen door bestaande voorzieningen. Het Noodhulpfonds van Fonds Slachtofferhulp kan dan uitkomst bieden. We doen een financiële bijdrage, een bijdrage in natura of bieden een dienst. Een combinatie is ook mogelijk.

Financiële bijdrage door Noodhulpfonds

Je kan een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage (de richtlijn is maximaal 1.000 euro per persoon). Bijvoorbeeld om cliënten in staat te stellen eten, kleding of wonen te bekostigen.
Download het aanvraagformulier financiële bijdrage.

Bijdrage in natura

We bieden ook producten zoals een fiets, kleding, een bril of entreekaarten voor een gezellig dagje uit naar een pretpark. Dankzij onze zakelijke sponsoren is er veel mogelijk! Misschien heeft je cliënt wel behoefte aan een ander product? Dan kijken we graag of we daarin iets kunnen betekenen.
Download het algemene aanvraagformulier voor een bijdrage in natura.

Diensten

Diensten die je via ons voor een cliënt kan aanvragen zijn bijvoorbeeld een woninginspectie na (poging tot) inbraak door de VEB. Heeft je cliënt behoefte aan een andere vorm van expertise, dan kijken we graag of we daarin iets kunnen betekenen.
Gebruik het algemene aanvraagformulier voor een aanvraag woninginspectie

Meer info of iets onduidelijk?

Vraag je je af jouw cliënt in aanmerking komt voor noodhulp? Lees hier onze folder Noodhulp via Fonds Slachtofferhulp. Of neem contact met ons op via 070 – 36 35 936 of noodhulp@fondsslachtofferhulp.nl.

Let op! Een aanvraag kan alleen gedaan worden door hulpverleners. Particulieren kunnen geen aanvraag indienen.

Noodhulpcases