Nieuws

Samenwerking UTS Nederland en Noodhulpfonds Fonds Slachtofferhulp

1 november 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: noodhulpfonds

In het voorjaar maakten we, via een vestiging van UTS Nederland, kennis met de werkzaamheden en de maatschappelijke betrokkenheid van dit verhuisbedrijf. Vanuit het Noodhulpfonds hebben we er toen gezamenlijk voor gezorgd dat Jolanda, samen met haar dochtertje, kon verhuizen. Naar een plek waar ze niet continu werd herinnerd aan het seksueel geweld dat in haar eigen woning plaatsvond, terwijl haar dochtertje boven lag te slapen. Vanuit de vestiging van UTS Nederland werd een verhuiswagen ter beschikking gesteld en werden we geholpen door een team van professionele verhuizers. Daarnaast werden de muren van Jolanda’s nieuwe woning geverfd en werd een gloednieuwe vloer gelegd. Samen met de vestiging van UTS hebben we een nieuwe start mogelijk gemaakt voor Jolanda en haar kindje. De betrokkenheid die vanuit UTS getoond werd heeft diepe indruk gemaakt en we zijn dan ook ontzettend blij met de duurzame samenwerking die hieruit is voortgekomen.

Waardevolle samenwerking tussen het Noodhulpfonds en UTS Nederland

Fonds Slachtofferhulp en UTS Nederland hebben in elkaar een waardevolle samenwerkingspartner gevonden. De komende jaren zal het landelijk opererende verhuisbedrijf zijn diensten ter beschikking stellen aan het Noodhulpfonds. Zodat slachtoffers de draad van het leven weer, zoveel mogelijk, kunnen oppakken.

UTS Nederland beschikt over een landelijk netwerk met 20 locaties en zet reeds 25 jaar de toon op het gebied van innovatieve verhuismogelijkheden. Hierbij worden alle onderdelen rondom het verhuisproces zoveel mogelijk uit handen genomen. Het bedrijf kent een grote maatschappelijke betrokkenheid en wil het verschil maken, door mensen die het hard nodig hebben een helpende hand te bieden. Een zorgeloze verhuizing, inclusief verzorging van alle facetten die een verhuizing stressvol kunnen maken. Bart Wolters, voorzitter Raad van Bestuur UTS Nederland, zegt over de samenwerking met het Noodhulpfonds van Fonds Slachtofferhulp: “Als verhuisbedrijf hechten wij niet alleen veel waarde aan duurzaam ondernemen, maar ook aan een grote betrokkenheid bij de samenleving. We vinden het dan ook fantastisch dat we nu met Fonds Slachtofferhulp het verschil kunnen gaan maken voor deze groep mensen die een steuntje in de rug verdienen om een nieuwe start te kunnen maken. We kijken uit naar een duurzame samenwerking.”

Over het Noodhulpfonds van Fonds Slachtofferhulp

Het Noodhulpfonds van Fonds Slachtofferhulp is er voor mensen die door slachtofferschap in een acute noodsituatie terecht zijn gekomen. Via de hulpverleningsorganisaties waarmee wij samenwerken doen veel slachtoffers bij ons een aanvraag. Wij hebben hen kunnen helpen door het doen van een financiële bijdrage of met een bijdrage in natura, vanuit een van onze sponsoren. In de situatie van Jolanda en haar kindje hadden wij het niet zonder de waardevolle steun van de vestiging van UTS Nederland kunnen doen. Jolanda was dan ook diep geraakt door de inzet en betrokkenheid van UTS en Fonds Slachtofferhulp. Toen haar nieuwe woonkamer vol stond met verhuizers, die allemaal hun steentje bijdroegen zei Jolanda: ‘’Ik moet huilen omdat ik niet kan geloven dat al deze mensen hier zijn om ons te helpen.’’

Wij zijn natuurlijk enorm dankbaar voor deze nieuwe samenwerking, alsmede voor alle sponsoren en donateurs die onze dagelijkse werkzaamheden mogelijk maken.

Bent u ook benieuwd naar de zakelijke mogelijkheden van ons Noodhulpfonds? Neem hiervoor dan vrijblijvend contact met Oscar Geurts, coördinator zakelijke markt, via de mail geurts@fondsslachtofferhulp.nl of telefonisch: 06-24846429.

Geef een reactie