Nieuws

Subsidie voor lotgenotenbijeenkomsten Stichting Vliegramp MH17

16 juli 2015

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: herdenking | lotgenotenbijeenkomsten | MH17 | Stichting Vliegramp MH17 | subsidie

De Stichting Vliegramp MH17 is opgericht in november 2014 en biedt steun aan nabestaanden van de vliegramp op 17 juli 2014 in de Oekraïne. Het Fonds Slachtofferhulp geeft subsidie ten behoeve van lotgenotenbijeenkomsten en de algemene kosten van de stichting.

Over Stichting Vliegramp MH17
De Stichting Vliegramp MH17 wordt bestuurd door nabestaanden. De stichting helpt nabestaanden bij het verwerken van de traumatische ervaring, zet zich in voor het herdenken van de slachtoffers en vormt  een spreekbuis voor de nabestaanden.

Lotgenotenbijeenkomsten
Contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt is vaak heel belangrijk voor nabestaanden. De Stichting Vliegramp MH17 heeft het initiatief genomen om bijeenkomsten voor de nabestaanden te organiseren. Het Fonds Slachtofferhulp steunt dit van harte. Een eerste bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden, waarbij onder andere voorlichting is gegeven over rouwverwerking, en meerdere bijeenkomsten zullen volgen. In het verleden hebben wij al subsidie voor lotgenotencontact verleent aan meerdere lotgenotenorganisaties die zijn opgericht na rampen, zoals bijvoorbeeld voor de Stichting Vliegramp Tripoli.

Herdenking
Op vrijdag 17 juli komen nabestaanden een jaar na de vliegramp bij elkaar om tijdens een besloten bijeenkomst in Nieuwegein hun dierbaren, familie, naasten  en vrienden te herdenken.

Gerelateerde berichten:
Onderzoek rouw na MH17
– Onderzoek hulpverlening na MH17

Geef een reactie