Nieuws

Start bijeenkomsten Leernetwerk OPEN voor openheid in de zorg

30 maart 2017

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: OPEN | medisch incident | OPEN in de zorg | zorg | netwerken | netwerkbijeenkomst | medische incidenten

Vanaf 7 april a.s. gaan de Netwerkbijeenkomsten van Leernetwerk OPEN weer van start. Deze zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in de organisatie van een open en eerlijke reactie na een medisch incident. De eerste bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in een ziekenhuis.

Ziekenhuizen en onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam, het NIVEL en het AMC/UvA werken samen in het leernetwerk OPEN om te zien wat goed gaat, en wat beter kan. Ziekenhuizen geven inzicht in hun werkwijzen aan de onderzoekers. De werkwijzen van deelnemers worden geïnventariseerd en kritisch getoetst.

Op de Netwerkbijeenkomsten wordt de stand van het onderzoek en opgedane inzichten gepresenteerd en is gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen aan de hand van specifieke thema’s. Dit stelt deelnemende ziekenhuizen in staat hun werkwijzen aan te passen naar de laatste inzichten op het gebied van openheid.

Deelnemen

De eerste Netwerkbijeenkomst van het vervolg van OPEN vindt plaats op 7 april, van 15.00-17.00 op het NIVEL in Utrecht. Hier worden de plannen in OPEN gepresenteerd. De rest van de bijeenkomst staat in het teken van Klachtafhandeling volgens de Wkkgz. Deze Netwerkbijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die werkzaam is in een ziekenhuis en op zoek is naar werkwijzen om openheid in zijn eigen ziekenhuis te bevorderen.

Meer informatie vind je op openindezorg.nl. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Berber Laarman

Bekijk het programma van de netwerkbijeenkomst op 7 april 2017.

Financierd door het Fonds Slachtofferhulp

Open en eerlijke omgang met klachten en ongevallen in de zorg. Dat is wat we willen bereiken met het onderzoeksproject OPEN in de zorg dat het Fonds Slachtofferhulp financiert. Het project is gestart in april 2015. In 2016 hebben wij de financiering van het project OPEN in de zorg verlengd.

Meer informatie vindt u op de website van OPEN in de zorg.

Geef een reactie