Nieuws

Ruim 1000 slachtoffers in acute nood geholpen

27 december 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: noodhulp | noodhulpfonds

Slachtofferschap kan grote gevolgen hebben voor jezelf en voor de mensen om je heen. Maanden ziek thuis, te hoog opgelopen zorgkosten, niet genoeg inkomen door het wegvallen van een partner. Het lukt sommige slachtoffers dan niet meer het hoofd boven water te houden. Zij komen zo ongewild ook nog eens in financiële problemen. 

Ruim 1000 slachtoffers geholpen met een gift het uit het Noodhulpfonds

Die mensen helpen wij vanuit ons Pieter van Vollenhoven Noodhulpfonds. Iedere dag. Met een financiële bijdrage of producten voor de meest noodzakelijke zaken. Of net even die afleiding die nodig is om zich even geen slachtoffer te voelen. Dit kunnen wij doen dankzij onze loyale donateurs en sponsoren. Allen met het hart op de juiste plek. Wij kunnen samen slachtoffers een steuntje in de rug geven. Een steuntje dat soms net de ommekeer kan zijn in een moeilijke periode. Met noodhulp kunnen we vaak het verschil maken, waarmee slachtoffers de draad van het leven weer kunnen oppakken. Hartelijk dank daarvoor!

Een paar dagen eruit en achterstallig onderhoud aangepakt

Het zal je maar gebeuren: van de een op de andere dag is je echtgenoot vermist. ’s Ochtends vertrekt hij naar zijn werk, om daar vervolgens nooit aan te komen. De volgende dag wordt alleen zijn auto teruggevonden. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf en iedereen tast in het duister over wat er is gebeurd. De vrouw in dit verhaal blijft alleen achter met drie kinderen van inmiddels 8, 13 en 16 jaar oud. Haar man is nu enkele jaren vermist. In Nederland is het fiscaal en juridisch slecht geregeld voor achterblijvers van langdurig vermisten. Via Slachtofferhulp Nederland kwam de vraag of we dit gezin konden helpen. Dankzij donateurs en sponsoren konden wij de moeder en drie kinderen een korte vakantie aanbieden in Den Haag. En bij thuiskomst was het hele huis geschilderd en was achterstallig onderhoud uitgevoerd. Wij ontvingen later een dankbare mail van het gezin:

“Wij hebben een paar geweldige dagen gehad. Wat fantastisch goed georganiseerd! En wat fijn dat ons huis weer op orde is. Hierbij willen de kinderen en ik jullie hartelijk bedanken voor alles. We hebben genoten!”

Lees meer over de noodhulp die wij het afgelopen jaar hebben verleend in de Noodhulpspecial in HulpPost

Uw bijdrage helpt ons om ook in 2019 weer veel slachtoffers in acute nood te kunnen ondersteunen. Wij zijn blij met elke donatie, groot, klein, structureel of eenmalig. Fijn dat u mee wilt helpen.

Geef een reactie