Nieuws

Neem deel aan het onderzoek ‘Rouw na verkeersongeval’

21 maart 2019

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: verkeersongevallen | TrafVic

Mensen die een geliefde zijn verloren door een verkeersongeval, zijn de pijn die dit veroorzaakt niet zomaar kwijt. Vaak kampen nabestaanden met ernstige psychosociale en praktische problemen, waarvoor op dit moment alleen basishulp beschikbaar is. Aan specialistische en laagdrempelige hulp ontbreekt het nog, terwijl die hulpbehoefte er wel is. Om te voorzien in deze behoefte heeft Fonds Slachtofferhulp het project ‘TrafVic’ ontwikkeld.
 

TrafVic

 
Door laagdrempelige en specialistische hulp beschikbaar te maken, kunnen we er mogelijk voor zorgen dat de impact van een verlies door een verkeersongeval zo laag mogelijk wordt. Zodat nabestaanden de mogelijkheid krijgen om een veranderd leven weer zo veel mogelijk op te kunnen pakken.
 

Rouw na verkeersongeval

 
De eerste stap in het verbeteren van de hulpverlening, is het doen van onderzoek. Welke problemen ervaren nabestaanden? Wat is de intensiteit hiervan? Waar is behoefte aan? En wat voor hulp hebben nabestaanden tot nu toe ontvangen? Ook worden de factoren die de problemen kunnen verminderen of versterken onderzocht. Het onderzoek heet ‘Rouw na verkeersongeval’ en is voor mensen die een dierbare zijn verloren door een verkeersongeval, open om aan deel te nemen.
 

Deelnemen aan het onderzoek ‘Rouw na verkeersongeval’

 
Heb jij in het verleden of heel recent te maken gehad met het verlies van een dierbare door een verkeersongeval? Neem dan deel aan de vragenlijst Rouw na verkeersongeval en zorg er samen met ons voor dat de juiste hulp straks beschikbaar is voor lotgenoten.
 

Direct hulp op maat

 
Naast het verbeteren van de hulp die op lange termijn geboden kan worden, wordt aan nabestaanden met een hoog klachtenniveau direct hulp op maat geboden. De hulp bestaat uit cognitieve gedragstherapie die zowel face-to-face als online wordt gegeven.

Je neemt eenvoudig deel door de vragenlijst in te vullen via deze link.

Geef een reactie