Nieuws

Is Sander baas over zijn verhaal?

19 februari 2020

Lees meer over: privacy | Dag van het slachtoffer

Als het aan hem ligt, vergeet hij het liefst zo snel mogelijk wat hem is overkomen. Maar het ligt niet aan hem. Iedereen heeft gezien hoe Sander in elkaar is geslagen, hoe hij hulpeloos op de grond lag. Zijn schoolgenoten, zijn ouders, zijn broertje, zijn buren en heel Nederland. Want de daders hadden het filmpje op YouTube gezet.

Privacy

Binnen no-time stonden de journalisten voor de deur met hun vragen en hun camera’s. Met voor- en achternaam wordt hij genoemd in verschillende media. En nog steeds benaderen ze hem. Eva, Matthijs, Tijs, Ruben. Allemaal willen ze hem in de uitzending, omdat zijn verhaal zo schokkend en ongelofelijk is en niet meer mag gebeuren. Daar is iedereen het over eens. Maar Sander wil zijn verhaal niet delen. Hij gaat zelfs liever de straat niet meer op. Aan zijn uiterlijk zie je niets meer, zijn wonden zijn mooi genezen. Maar iedereen weet: dit is die jongen die in elkaar is geslagen. En dat doet pijn.

Ben jij baas over jouw verhaal?

Dit verhaal is fictief, maar realistisch. Op 22 februari staan we tijdens de ‘Europese Dag van het slachtoffer’ stil bij de positie van slachtoffers. We grijpen deze dag aan om aandacht te vragen voor een onderwerp dat veel slachtoffers raakt: schending van hun privacy.

Heb jij een verhaal hoe het delen van persoonlijke informatie jou wel of juist niet geholpen heeft? Deel het met ons. Wij schrijven samen met jou jouw (anonieme) verhaal op en zorgen dat het verteld wordt. Op jouw manier.

Gegevens en het verhaal blijven anoniem.

Geef een reactie