Nieuws

De Week tegen Geweld: bewustwording en tegengaan

28 november 2018

Bron: Fonds Slachtofferhulp

Lees meer over: geweldsmisdrijven

Op 26 november is de Week tegen Geweld van start gegaan. De Week tegen Geweld heeft de Week tegen Kindermishandeling opgevolgd. In (o.a.) Amsterdam worden door verschillende organisaties activiteiten georganiseerd. De activiteiten moeten bijdragen aan het tegengaan van alle vormen van geweld. Waaronder seksueel geweld, huiselijk geweld en kindermishandeling.

Orange the World; internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

Als aftrap van de Week tegen Geweld, werd op zondag 25 november wereldwijd aandacht besteed aan de campagne ‘Orange the World’. De campagne is gericht op het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes overal ter wereld. En deze aandacht is nodig. Geweld treft namelijk één op de drie vrouwen en meisjes. Op wereldschaal betekent dit één miljard vrouwen en meisjes die slachtoffer worden van geweld. Dit jaar werd de campagne voor het eerst ook groots aangepakt in Nederland. De Haagse Burgemeester Pauline Krikke kleurde, samen met minister Sigrid Kaag, het Binnenhof met één druk op de knop oranje. ” Ik steun deze actie met kracht”, vertelde ze in een social media bericht afgelopen maandag.

Deze week blijft het gesprek over het beschermen van de rechten van vrouwen en meisjes in gang. Bijvoorbeeld in het Humanity House in Den Haag, waar wordt gedebatteerd over hoe geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen.

De Week tegen Geweld

De Week tegen Geweld: bewustwording en tegengaan

Natuurlijk beperkt slachtofferschap zich niet tot vrouwen en meisjes. Op jaarbasis worden ook veel mannen slachtoffer van ernstig geweld. Deze weken zijn bedoeld om stil te staan bij de omvang van het probleem.  Om slachtoffers overal ter wereld te steunen en om geweld zoveel mogelijk tegen te gaan. Rondom de activiteiten worden meerdere hashtags gevoerd, waaronder #WeListenNL, #HearMeToo en #OrangetheWorld.

Fonds Slachtofferhulp dankt u voor uw steun. Zonder uw bijdrage zouden wij ons werk voor de vele slachtoffers van geweldsmisdrijven niet kunnen doen.

Geef een reactie