Hulp nodig

Als je slachtoffer bent geworden kom je in een onbekende situatie terecht. In Nederland is goede hulp beschikbaar, maar voor veel slachtoffers is deze moeilijk of niet te vinden. Daarom heeft het Fonds Slachtofferhulp Slachtofferwijzer.nl ontwikkeld. Deze site biedt een overzicht van beschikbare hulp voor slachtoffers van (seksueel) geweld, een ongeval, diefstal en voor achterblijvers van vermisten. Hier vindt u algemene informatie en een overzicht van hulpverlenende organisaties. Bij deze organisaties kunt u terecht voor praktische, juridische, financiële en/of emotionele hulp. Ook kunt u via de website een veilige opvangplek zoeken.

GA DIRECT NAAR SLACHTOFFERWIJZER

Dagelijks maken zo’n 700 mensen gebruik van SlachtofferWijzer.

Deel met een slachtoffer

De website wordt gebruikt door slachtoffers, hulpverleners en door mensen die iemand kennen waarvan ze weten of vermoeden dat hij of zij slachtoffer is. Met de knop ‘deel met een slachtoffer’ kunt u een slachtoffer attenderen op beschikbare hulp.

Help mee de weg te wijzen naar de juiste hulp

Download het bannerpakket van SlachtofferWijzer, en plaats de banners op uw eigen website, blog of social media. De banners mogen gratis gebruikt worden en kunt u laten verwijzen naar de homepage of een specifieke pagina op www.slachtofferwijzer.nl die voor uw achterban van belang is. Wilt u op een andere manier bijdragen? Neem contact op met Nathalie Gaal-Franse.

Meer weten over SlachtofferWijzer? Bekijk de veelgestelde vragen.

Preventie

Er ook een heleboel preventieve maatregelen die u kunt treffen om uw eigen omgeving veiliger te maken. Wij geven u daarvoor graag tips. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.